Afspraak maken?

Actueel

Column

Actueel - Column

Klaar voor de toekomst

Klaar voor de toekomst

Het nieuwe jaar is al weer een tijdje aan de gang. Het eerste kwartaal zit er op en we kijken terug op een positief vastgoed jaar van 2021. Het nieuwe jaar 2022 is echter opgeschrikt door de situatie in de wereld, waarbij de verwachting voor het vastgoed desondanks positief gestemd blijft. Het feit dat er veranderingen zijn, houd je ook scherp en oplettend. Wij zijn in ieder geval klaar voor de toekomst.

Wij zijn altijd bereikbaar

Wij zijn altijd bereikbaar

Het ging over financieringen, persoonlijk contact, verwachtingen, gesloten deuren en nog veel meer tijdens het rondtafelgesprek met een aantal financiële dienstverleners uit de regio. Directeur Hans van Andel van Waltmann Bedrijfshuisvesting organiseerde het gesprek om een aantal vooroordelen over financieringen en het traject rond de aankoop van bedrijfsvastgoed uit de wereld te helpen.

TéGéTèl | HBA: De ICT- en telecompartner van Waltmann Bedrijfshuisvesting

TéGéTèl | HBA: De ICT- en telecompartner van Waltmann Bedrijfshuisvesting

TéGéTèl | HBA is sinds 2019 de ICT- en telecompartner van Waltmann Bedrijfshuisvesting. Hans van Andel zocht na de overname naar een partner op het gebied van ICT en vond deze in TéGéTèl | HBA. Hans vertelt samen met Stefan Zijlstra – directeur TéGéTèl | HBA – over deze samenwerking.

Kantoor- en bedrijfsruimte in de Drechtsteden

Kantoor- en bedrijfsruimte in de Drechtsteden

Eind december 2021 verschenen de derde Monitor Bedrijfsruimtemarkt Drechtsteden en Monitor Kantorenmarkt Drechtsteden. In opdracht van de Drechtsteden onderzocht het Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD) hoe de markt voor bedrijfs- en kantoorruimte in de regio zich in de afgelopen vier jaar heeft ontwikkeld. Ook Waltmann Bedrijfshuisvesting heeft hieraan een bijdrage geleverd. Hans van Andel over de ontwikkelingen.

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Soms moeten procespartijen en hun advocaten in een bodemprocedure langer dan een jaar wachten op een uitspraak van de rechtbank en in hoger beroep is twee jaar echt geen uitzondering. Als er sprake is van spoedeisend belang, kan er een kort geding gestart worden. Het voordeel is dat de doorloopsnelheid van een kort geding vele malen groter is dan die van een bodemprocedure. De rechter in kort geding heeft doorgaans maar twee weken nodig om uitspraak te doen.

Skoda Enyaq iV, ruim en comfortabel

Skoda Enyaq iV, ruim en comfortabel

''Een mooie SUV,'' zo betitelde Niels de auto toen hij de glanzende Enyaq iV zag staan. Na een korte introductie en instructie gaan de heren op pad. De actieradius die wordt aangegeven door de Enyaq iV is ruim 500 kilometer. Dat moet geen probleem zijn, want de vastgoedadviseurs gaan een aantal bouwlocaties in hun werkgebied, de Drechtsteden bezoeken. Direct na het wegrijden komen de eerste reacties al los. Hans: ''Een fijne gezinsauto met een mooi interieur en veel ruimte.'' Ook het grote multimediascherm valt op. De rit naar Sliedrecht gaat over de snelweg. De heren willen even doortrappen, maar dat valt toch enigszins tegen. Niels: ''De acceleratie vanaf 80 kilometer per uur kan wat mij betreft wat feller.'' Daarentegen beschikt de auto over een groot trekgewicht en kan een vouwwagen, boedelbak of caravan tot 1200 kg moeiteloos trekken.

Meer aandacht voor groene steden

Meer aandacht voor groene steden

Zuid-Hollandse steden moeten de komende decennia flink groener worden. Dat hebben het ministerie van LNV, Naturalis, WUR, gemeente Dordrecht, Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, Alles is Gezondheid, GGD, gemeente Leiden en de provincie Zuid-Holland afgesproken. Zij gaan daarvoor samenwerken in de Groene Cirkel ‘Groene gezonde stad’.

MKB-innovatiestimuleringtopsectoren

MKB-innovatiestimuleringtopsectoren

In 2022 is er weer de mogelijkheid voor Zuid-Hollandse MKB-ondernemers om een MIT Haalbaarheidsproject (maximaal € 20.000,-) of een MIT R&D samenwerkingsproject (maximaal € 350.000,-) aan te vragen. In totaal is er in 2022 € 14 miljoen beschikbaar.

Wishful thinking

Wishful thinking

Het is misschien ‘wishful thinking’ maar de Coronapandemie lijkt op z’n retour. We hoeven geen 1,5 meter afstand meer te houden en ook de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen, zijn per 1 oktober 2021 gestopt.

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
08:43