Afspraak maken?

Actueel

Nieuws

Nieuws

Interesse voor horecalocaties neemt plots toe

Interesse voor horecalocaties neemt plots toe

Veel horecaondernemers willen sinds de coronacrisis hun terras uitbreiden. De interesse voor het huren of kopen van horecalocaties is in het derde kwartaal toegenomen. Dat merkt huizenwebsite Funda. Mooie horecapanden die te koop of te huur staan, werden de afgelopen maanden vaker bekeken dan in het tweede kwartaal. Ook werd er daadwerkelijk meer op gereageerd dan in de voorgaande periode, meldt Funda. Een aspect dat sinds de coronapandemie anders wordt benaderd, is de buitenruimte. Geen gedoe met coronapassen, geen looproutes en dankzij de terrasverwarmers zelfs gasten als het koud is.

NVM Business: verhuur kantoren en winkels in lift, tekort aan bedrijfsruimte

NVM Business: verhuur kantoren en winkels in lift, tekort aan bedrijfsruimte

In het derde kwartaal van 2021 is meer kantoor- en winkelruimte verhuurd dan in het kwartaal ervoor. De opname van bedrijfsruimte in het derde kwartaal 2021 laat een daling zien van 15 procent in vergelijking met een kwartaal eerder. Een tekort aan geschikt aanbod is hiervan de oorzaak. De opname van kantoorruimte groeide met 27 procent en winkelruimte liet een plus van 21 procent zien. Beide sectoren profiteren van het herstel en het ‘nieuwe normaal’ door de verruiming van de Corona-beperkingen.

Groei beleggingsmarkt

Groei beleggingsmarkt

Het beleggingsvolume is in het derde kwartaal 2021 flink gegroeid in vergelijking met een kwartaal eerder. In totaal is circa 2,9 miljard euro geïnvesteerd in commercieel vastgoed. Vooral kantoorruimte was in trek als belegging terwijl beleggingen in logistieke en industriële panden door een krap aanbod juist afnamen. De trend van dalende aanvangsrendementen heeft ook in het derde kwartaal doorgezet. NVM Business ziet een stijging van beleggingen door particuliere beleggers. Deze beleggers stappen in de commercieel vastgoedmarkt door de lage rentestand en het tekort aan interessant woningaanbod.

Smart Delta Drechtsteden

Smart Delta Drechtsteden

De Drechtsteden gaan verder onder een nieuwe naam en merk: Smart Delta Drechtsteden. Dit staat voor een nieuwe en slimme manier van samenwerken tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid en is de gezamenlijke afzender voor de ruimtelijk-economische ambities van de regio richting professionele stakeholders.

SKBN pleit voor minister van Ruimte

SKBN pleit voor minister van Ruimte

Voorzitter Theo Föllings van Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland (SKBN) pleit om in een eventueel nieuw kabinet een minister van Ruimte op te nemen. “Met alleen een nieuwe minister van Volkshuisvesting krijgt wonen eenzijdig weer alle aandacht. Wij pleiten voor een integrale afweging bij alle ruimteclaims. Dat kan alleen met een minister voor Ruimtelijke Ordening.”

Een groen dak op je bedrijfspand

Een groen dak op je bedrijfspand

Je ziet het steeds vaker een groen dak op een bedrijfspand. Zo’n dak bespaart je kosten. Het dak op je bedrijfspand gaat namelijk langer mee als het groen is.

Meer aandacht voor leefbare binnensteden

Meer aandacht voor leefbare binnensteden

Het aantal winkels in Nederland daalt en de leegstand stijgt naar verwachting in grote delen van het land. Tegelijk kampt Nederland al langere tijd met een groeiend woningtekort. Daarom is een proactieve, georganiseerde en gebiedsgerichte aanpak vereist.

Smart City Next Congres

Smart City Next Congres

In Dordrecht is onlangs de tiende editie van het Smart City Next-congres georganiseerd.

Wegen naar DistriPark Dordrecht zijn open

Wegen naar DistriPark Dordrecht zijn open

De nieuwe op- en afrit van de parallelbaan A16 bij DistriPark Dordrecht, de rotonde en de wegen op bedrijventerrein DistriPark Dordrecht zijn open. Hiermee heeft DistriPark Dordrecht een eigen afslag op de rijksweg gekregen. Wethouders Maarten Burggraaf en Rik van der Linden openden samen met Rijkswaterstaat officieel de wegen.

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
06:51